Kirándultunk

2014.10.04 13:50

Október 3-án kirándultunk először együtt. Nagy élmény volt mindannyiónk számára.

Reggel a várakozási időben megnéztünk néhány részt a vizipók csodálatos világából. Örömmel tapasztaltuk, hogy mindenki szereti ezt e kedves kis állatot és jószívű barátait.

Végre megérkezett az autóbusz és elindultunk. A Vadasparkban először a pingvinek, fókák és a jegesmedve világával ismerkedtünk. Ákostól megtudtuk, miért fehér a jegesmedve bundája. Nagyon okosan mondta el. A sok ismeret elfárasztott bennünket, így leültunk a padokra tízóraizni. Nem győztük a sok finomságot megenni, amit kedves szüleink pakoltak.

Az evés után feltöltődve mentünk az Ócenáriumba. Varázslatos világ ez, főleg nekünk TENGER-ÉSZeknek. Mindenféle tengeri élőlényekkel ismerkedtünk: tüskés rájával, holdhallal, bohóchallal (őt már a meséből ismertük), gyönyörű korallokkal, kagylókkal, rákokkal. Az óriás akváriumban mellettünk úsztak a cápák, és a búvárok is.

Amint a tengeri világból kiértünk, a trópusokra csöppentünk. Láttunk óriási vízesést, hatalmas banánfákat, bambuszokat. Az esőerdőben dörgött, villámlott, de mi nem féltünk, sőt a félelem barlangjába is bementünk. Megnéztük az óriási kígyókat, varánuszokat, leguánokat, de láttunk kedves mókusokat is.

Végigmentünk az izgő-mozgó kötélhídon, a szűk csigalépcsőn. Mire mindent végigjártunk, alaposan elfáradtunk. Különösen azért, mert itt negyon párás volt a levegő. Jó érzés volt kimenni a szabadba, a kicsit hűvös, de friss levegőre.

Néhány vicces majom, óriási elefánt meglátogatása után végre találtunk mosdót, és padot, így letáboroztunk ebédelni, pihenni.

A következő uticél a parasztudvar volt. A lányok, Melinda, Letti, Dorina, Vanda, Kinga, Veronika mindenképpen állatokat szerettek volna simogatni. Meg is simogattak mindent, amit lehetett. Nem féltek a lótól, kecskétől. Természetesen a többiek is kedvet kaptak, végül mindent megsimogatott mindenki.

A nagy barna medve nem volt barna és nem volt nagy, de nem számít. Mi énekeltünk és táncoltunk neki, ami annyira érdekes volt számára, hogy egyből közelebb jött hozzánk, és nem csak mi figyeltük őt, hanem ő is minket.

Olyan sokat sétáltunk, hogy szinte mindent végig jártunk. Még  Tarzan ösvényére is eljutottunk, különösen azért, mert Bence a gorillát szerette volna mindenképpen látni. Megnéztük a gorillát a hatalmas zsiráfokat, a kecses famingókat, de láttunk gólyát, kacsákat. Találkoztunk az oroszlánkirállyal, és családjával,  Húgóval a vizilóval, aki jól megviccelt bennünket, mert kiderült, hogy kettő van belőle, csak az egyik mindig a víz alatt volt.

A fókashow volt a nap fénypontja, már nagyon várták a gyerekek. Időben érkeztünk, így még az első sorban is találtunk helyet. A várakozási időben igyekeztünk minden táskában található elemózsiát elpusztítani. A fókák nagyon ügyesk voltak, a fényképeken érdemes megnézni. Amit csak mi láthattunk, az a fiúk tánca. Tivadar, Milán, Bence, Gergő, Dani, Ákos, Márkó olyan táncot jártak a megszólaló zenére, hogy mindenki elámult. A leendő táncoslábú férjek...

A fókák gondozói meginvitáltak bennünket egy papagájbemutatóra, természetesen nem hagytuk ki. A két nagyon okos, színes papagáj köszönt, integetett, szlalomozott, karikát , labdát rakott a helyére. Egészen elámúltunk.

A maradék tíz percben, amíg várakoztunk az autóbuszra, mindet megettünk, amit bírtunk. A buszon le is csukódott néhányuk szeme, alig várták a gyerekek, hogy jöjjenek a szülők értük. Reméljük mindenki jól érezte magát.

Ez a kis cikk segít a felidézésben, könnyebben mesélnek, ha a szülők tudnak konkrét kérdéssel ékdeklődni.